Drar till Ikea =)

Japp, på en söndag och allting ;). Ska köpa plastlådor, för jag måste ju dela upp mina stallkläder och hålla dem isär, nu när jag kommer vara på i olika stall...

Ha de bra =)

Lord <3

Denna bilden skickade sötaste Sandra.



Min baby <3

Morgon

Dagens att göra:

Städa stallgarderoben
Fixa lådor till de olika stallen
Rida Capella (yeay!)
Lord
Kolla buss till i morgon
Höra av mig till Caroline om den bussen
Sy upp mina jeans

Phew! Jag har lite att stå i ;). Men först ska jag lata mig =).

Puss



FÖRLÅT!

För att jag inte skrivit nåt! Har haft fullt upp...

I torsdags kväll var jag på körkortskurs, yeay, så snart får jag börja övningsköra =D. Kom hem seeent och skulle upp på fredagen.

På fredag morgon orkade jag bara inte skriva, och på eftermiddagen var Denise med mig, och hon sov även här, så då kändes det lite taskigt att sätta sig vid datorn...
Vi var på tre hästra igår, föresten, och jag la undan en säkerhetsväst =D. Det är ett krav från skolan att man måste ha det, dels när vi rider på ridskolan och när vi är på vår praktikplats, så det kändes bra att jag hittade den =). 700 kr är ju inte heller så mycket för en bra säkerhetsväst ;D.

Idag har jag egentligen bara varit i stallet. Följde Denise upp till stallet vid ett, och sedan träffade jag Charlotta i stallet vid tre. Vi red ut, Katti och capella följde med oxå. Sen satte vi upp nya staket, till en hage med lite mer bete i.

Nu är jag iallafall tillbaka =D. Fast just precis nu ska jag äta =D.

Tjabba tjena hallå

Hur har du haft det idag =)?
Jag har haft en bra men BLÖT dag! Har gått med våta skor HEEEELA dagen =/. Men nu har jag fått av mig strumpor och skor, så nu känns det lite bättre igen =D.

Har varit på Bulycke Ridsällskap idag, vår andra ridskola. De har en jättejättefin anläggning, och man stormtrivs verkligen. Jag hittade redan en favorithäst oxå, ett fuxsto som kallas Bibbi, minns inte hennes rikitga namn =D.

Efter skolan sprang jag och Denise runt ett tag på backaplan, och jag köpte té (den ständiga téomanen i mig kunde inte motstå lukten av jordgubb och vanilj) och en såndär liten tesil som man kan ha direkt i tékoppen. Oj vad många gånger jag fick in ordet té i samma mening där, kände jag... ;D.

Kom hem med en buss vid 7, och åkte direkt till stallet. Hästarna stod inne och jag hade lovat att ta ut dem, så det gjorde jag, fast jag borstade lite på min vackra vackring först <3.

Nu blir det middag. Oxfilé, namnam =D


Och iväg igen

Japp, nu dras det till stallet =). Hoppas Lorden bråkar mindre med mig idag än igår...

Hej hej

I morse var jag SÅ trött och orkade bara inte sätta på datorn =S.

Nu är jag hemma och det känns som att jag har jättebråttom! Hatar känslan av att vara hemma, där man egentligen ska varva ner, eller så, och ändå har tusen miljoner grejer att göra.... Jag ska hinna till hästen, och så ska jag kolla in en hemsida, och eventuellt ringa till tjejen med hemsidan, för att ordna med min praktikplats kommande året =).


Kväll

Har varit i stallet. Det gick spikrakt år helvete, orkar inte ens skriva om det...

Nu är jag lite smått deprimerad, och ska duscha och sedan gå och lägga mig tror jag. Sov gott.

Après l´ecole

I morse krånglade publishme igen! Nån som hade samma problem?

Idag har vi haft en mer riktig skoldag =)! Det har varit kul, och vi har fått scheman, bäst av allt! Är jättenöjd med schemat, vi slutar ett på måndagar till exempel =).
Fick jättegod kycklingsallad idag oxå, och kaffe på det. Det kunde inte ha blivit bättre =D.

Träffade Elin, Regina, Sara och Rebecka efter skolan oxå. Det var kul att träffa Gina igen, har inte sett henne sen min födelsedag.

Nu ska jag passa på att åka till stallet och ta bilder, hade jag tänkt, för det är så fint solljus.

Puss på er

Kväll

Fan jag har ju inte hunnit visa mina superfynd ÄN! Detta måste det bli ändring på snart...

Åkte till stallet, och Charlottas syster var med och tog kort på oss och hästarna. Vill ha ett fint att rama in, och hon har superbra kamera och är jättebra på att fota. Hoppas bilderna blev lite bra iallafall, kruxet var att det var för mörkt...

Nu ska jag gå och lägga mig. Är trött! Får gå upp lite extra tidigt i morgon och duscha och så. Mamma och Jag håller på att kolla på En riddares Historia. Den är ju så bra, och Heath Ledger är, eller var, ju så himla snygg!!

Godnatt


Aldrig nöjd

Nej, aldrig är jag nöjd! Skrev ut ett par bilder, köpte ju massa ramar på Ullared (which reminds me, jag har fortfarande inte visat mina fynd...) och vi har fotopapper och en helt okej skrivare, men det blev inte speciellt bra... Hmm, vet inte riktigt vad jag ska göra. Men förhoppningsvid är problemet bara att bläcket är nästan slut...

Ny garderob

Alltså, jag har ju funderat länge på det här med ny garderob (själva garderoben alltså, innehållet är redan bra ;)), och jag har ju tänkt ha en "öppen lösning", så att man ser kläderna. Först tänkte jag ha en hylla med en klädstång under, och under kläderna ett par hyllor till, men problemet är att jag tycker det ser lite stökigt ut från sidorna då, om du förstår vad jag menar...?

Men nu har jag hittat ett annat alternativ.



Jag tänker att då målar jag den svart, och så sätter jag klämspotlight "ovanpå". Och så får jag fortfarande plats med min fotovägg bredvid.
Vad tror du?
Billig är den oxå, 319 kr.

Tristan & Isolde


Godmorgon!

Har ni sovit gott?
Jag har varit uppe sedan nio ungefär, och hunnit med att stryka. Är lite stolt över mig själv faktiskt =). Det känns bra artt veta att man hjälper till lite här hemma,även om stryka är så otroligt tråååkigt!

Har inge speciella planer för dagen, egentligen. Känner för att hitta på något, men det kommer förmodligen inte att bli så =/. Jaja, vi får väl se.
Igår kollade jag och Sandra på Tristan & Isolde! Den var ju så bra...! Jag grät på slutet, men Sandra lyckades hålla sig ;).

Nu ska jag nog ägna mig åt lite pyssel... Får se vad =).

Puss


Helduktig!

Nu har jag faktiskt varit helduktig, och både städat klart och bytt lakan. Älskar nya lakan, det bästa jag vet (nästan) är att sova i nya fräscha lakan. Blev mina gula =).
Hängde även upp alla mina nya kläder (det har blivit en hel del) i den provisoriska "garderoben". I morgon ska jag försöka sy upp alla jeans, jag har så korta ben så jag måste alltid sy upp benen... Hmm, lite jobbigt, men det kan jag leva med =). Imorron SKA jag oxå visa mina klädfynd, som jag lovat!

Nu ska vi snart äta renskav, namnam, och sedan kommer Sandra =). Vi ska nog mest slappa, och kanske kolla på Tristan & Isolde.


Känner mig halvduktig

Har faktiskt nästan städat klart, så jag känner mig halvduktig. Men för att få känna mig elduktig måste jag dammsuga oxå, vilket är det tråkigaste jag vet. Men, men, jag måste nog, för dammråttorna börjar bygga bo under min säng...

Ska till stallet oxå... Undrar vad jag ska gör ikväll? Frågade Elin vad som händer, men har inte fått något svar, så...


Goddag

Är väl lite fel att säga godmorgon, eller vad tycker ni?
Har varit vaken länge, men mått jättedåligt, har bara legat i soffan. Det mest produktiva jag tagit mig för är att måla naglarna =).

Nu ska jag vänta på att de torkar, det är sååå segt!
En bra grej är att jag börjar bli hungrig igen så jag kanske börjar bli bättre...?

Pussar på er

Slappkväll

Nu har jag käkat tacos, smaskens smaskens! Och gjort chokladbollar som ska få stå i kylen medans jag duschar av mig två dagars ofräschhet. Ska bli skööönt att nyrengjord krypa ner i min säng. Min säng är förövrigt min käraste ägodel, förutom Lord. 140 cm bred är den, och hur skön som helst. Jag saknar den varje gång jag är borta. Vilket elände det kommer bli när den en dag måste dö...

Godnatt nu, ifall jag somnar i soffan, vilket är mkt troligt =).


Favoriterna

Favoritkatt 1:



Favoritkatt 2:


Bye Rydal!

Är hemma igen, hur skönt som helst!
Fast jag har faktiskt haft roligt =).

Vi samlades nio igår hela klassen på järntorget, och så åkte vi buss till Rydal utanför Borås. Sedan fick vi vänta där ganska länge på att de från hästgymnasiet i Borås skulle komma oxå. Vi tyckte det var lite konstigt att vi skulle vara ute tillsammans med dem, för vore det liksom inte bättre omman lär känna sin egen klass innan man lär känna några som tillochmed går på en annan skola?
Men men, så var det iallafall. Gissar att det berodde på att det blev billigare så...
Sedan paddlade vi iväg. Till en början var det hyfsat väder, och vi paddlade i en å, så det var lugnt och skönt. Men sedan kom vi ut på sjön, och då började det blåsa motvind som fan och vi fick kämpa för att inte välta! Sedan började det pissregna, till råga på allt =). Men jag fick styra, och hade faktiskt lite talang =D.

När vi kom fram fick vi sätta upp militärtälten, fyra stycken var det. Det var jobbigt, eftersom man redan var trött, och sedan var det tältet som vår grupp satte upp trasigt, så vi fick kämpa länge. Sedan tog såklart lärarna det tältet som vi kämpat så hårt med, och vi fick sova i ett som läckte, upptäckte vi senare på natten, och där tältpinnarna svajade oroväckande hela tiden.

Vi grillade korv och grejade, och sedan på kvällen när vi tänkte börja krypa in i tälten och snacka skit, så hörde vi ett konstigt ljud, och helt plötsligt kom två killar gåendes, iklädda medeltidskläder och spelandes på trumma och säckpipa! Hur coolt som helst=)! De spelade och vi fick dansa ringdans runt lägerelden och sånt... Det var en sån grej man kommer minnas för livet.

Sova blev det inte mycket av, tre timmar "riktig" sömn kanske jag fick, så jag och alla andra också för den delen var ganska sega när vi skulle gå tillbaka. Men det gick ganska fort, för jag gick och pratade med en tjej som heter Denise, så man tänkte inte på att man gick.

Hemma igen var jag vid halv fem tror jag, och då var jag helt slut! Men nu har jag druckit en kopp kaffe och varit i stallet, så nu är jag lite piggare igen. Ska laga mat, tacos, mums, och sedan slappa i soffan...


Bye

Nu går jag strax och lägger mig tror jag, och i morgon bitti kommer jag knappast hinna skriva, så vi hörs väl på Fredag kväll! Borås, here I come =)!

Jag håller på att fixa mat inför dagarna oxå. Hur fixar man mat utan att kunbna ha den i kylskåp??

Pussar och hejdå <3



Jag håller fortfarande koll på er ;)!

Åker til stallet

Har druckit en kopp kaffe, ätit ett par mackor och kollat igenom IKEA katalogen som låg i brevlådan=). Hittade ett par intressanta grejer faktiskt! Bla ett par garderobsidéer. Just nu har vi inte några pengar till garderob, efter den svindyra Ullaredsresan, men inför framtiden, tänker jag =D.

Nu ska jag åka till stallet. Tjing tjong!

Hemma

Alltså det känns verkligen inte som man är i skolan just nu!
Har varit på en utav mina nya ridskolor, Billdals Ridklubb. Det är jätefint, och stort...!
Vi fick mest lyssna en massa, och prata med varandra, lite lära känna dag sådär. Imorgon lär det ju bli ännu mer, då drar vi ju på hajk...=)



På srång

Sakta men säkert börjar dygnet vändas tillbaka... Nu sitter jag här klockan kvart över sju och äter frukost medans jag skriver ;) I morgon, (när vi ska ut på hajk... hmm...) vågar jag nästan inte tänka på vilken tid jag ska upp, för då ska vi vara på järntorget nio, så kanske sex?

Idag ska klassen ut och hälsa på en utav våra ridskolor, Billdal. Det är lite krångligt att ta sig dit, men Bulycke nästa vecka kommer bli ännu värre.
Jag ska bara slänga i mig frukosten, sedan är jag ready to go. Eller nja, jag ska ju sätta på mig kläder oxå.

Natt

Nu ska jag feta till det ordentligt i soffan med en film eller nåt ^^.

Har lite panik; har ingen som helst aning om hur jag ska ta mig till Billdals Ridklubb. Vet att jag ska ta buss 80 mot Snipen, men jag har ingen aning om hur lång tid jag måste räkna med att det tar! Jag vet inte om det räcker med att jag tar tåget härifrån som är på centralen 09.15, och ta bussen som går 09.17. Det vågar jag nog inte...? Och hinner jag fram till 10? Suck...

Puss Godnatt

Stallet

Tog bara in Lorden och borstade och mös lite =). Är väldigt lat, orkade inte mer. Jag och Charlotta pratade lite med Sofia oxå, vi diskuterade boxplatser. Lord måste byta för Jordan måste stå i hans box... Det här kommer bli lite problem, känner jag på mig.

Tog en del bilder oxå. Vet ni att det är omöjligt att få en bild där både hela jag och hela hästen syns?!


Capella

 
Omöjligt!


Hemma

Nu är jag hemma igen! Oj vad trött jag är...! Höll på att somna i maten hos pappa ;).

Det kändes lite ensamt att gå alldeles själv till ett helt nytt ställe, mamma har faktiskt följt med mej ganska länge på nya saker som denna. Ja, inte när jag började sjuan, men då började ju liksom alla mina kompisar i samma klass...
Jag fick gå runt och försöka underhålla mig bäst jag kunde ganske länge, men kvart i ett bestämde jag mig för att gå upp. Det satt lite blandat folk utanför och väntade, och jag blev förvånad när jag upptäckte att en tjej som jag känner lite grann sedan innan satt där, Linda heter hon. Är både lite glad att det inte bara är nytt folk, men ändå hade jag ju faktiskt hoppats lite på en helt ny krets av människor som inte vet vem jag är. Men det kommer att bli bra ändå. Det är ju ändå en tjej som jag gillar, det kunde ju varit nån annan som jag absolut inte vill gå i samma klass som...!

Lärarna verkar trevliga, alla förutom rektorn och mentorn var under 35, så det är ju ett ganska ungt och fräscht gäng. Annars var det faktiskt inte så mycket nytt. Vi fick samma "introduktion" som jag redan lyssnat på tre-fyra gånger innan jag ens valde. Sen fick vi veta att onsdagar kommer bli "ridskoledag" när vi har våra hästkurser i Billdal/Bulycke.
Och vecka 36 redan kommer vi gå ut på praktik! Vi kommer ju sedan ha praktik en dag i veckan hela året, men vi börjar med en vecka för att vi ska komma in i rutinerna och lära känna personal och så. Jag har ingen aning om var jag ska vara någonstans; jag vill vara nära hemma, men inte på någon ridskola, helst...

I morgon ska vi ut till Billdal och hälsa på, och sedan, och hör nu och häpna: på torsdag-fredag ska vi ut på hajk. HAJK! Jag är absolut inte en rädd-för-lera tjej, men allvarligt talat, hajk i slutet av Augusti. Vi ska sova i tält, och måste ha med oss egen mat... Hmm, jag vet inte jag. Men, vi ska paddla, och det är kul =).

Nej, nu måste jag faktiskt åka till stallet innan jag somnar! Sedan tänkte jag ha lite myskvällför mig själv, mamma är ju inte hemma. Och jag ska försöka visa nåt av gårdagens fynd, om jag orkar... =D


Godmorgon =)

Phew, vad trött jag var igår när vi kom hem! Orkade inte ens sätta på datorn =S.
Det blev en massa coola grejer igår, kläder, underkläder, ramar, ridbyxor... Ska visa allt men i små doser, tror jag.
Rasmus och Mia var med oxå och shoppade lite, en hel del grejer till bebisen =)! Mia och jag köpte likadana tröjor, fast olika färg, utan att veta om det, det tyckte jag var lite roligt =0).

Nu har jag dock inte tid med att visa någonting, för idag är det en spännande dag; Jag börjar gymnasiet! Det betyder att min grundskoletid är för alltid över, och att jag har tre år kvar till friheten. Det känns faktiskt så, fast jag inte fasar för att skolan börjar igen, som jag gjort alla andra år. Det känns roligt att jag ska få börja på något helt nytt. Jag kastar mig in i det här, och vet inte vad som kommer hända på vägen. Det är ju ingen vanligt gymnasium direkt heller, hästgymnasium är lite annorlunda...

Klockan 1 börjar jag, men jag ska ta ett tåg som går 11.21. Det känns minst krångligt att ta tåget, så det är värt att jag får vänta 20-25 minuter extra. Jag kan ju gå en promenad, eller gå in på Myrornas vid järntorget...

Wish me luck!


Iväg det bär...

Godmorgon i svinottan! Fast nej, såå tidigt är det ändå inte, jag ska snart vänja mig tillbaka till att gå upp vid sex-halv 7...

Om ca en timme bär det av. Då packar vi fika, gympaskor och huvudvärkstabletter och åker söderut, mot Ullared! Kommer nog bli massa fina fynd; vi brukar verkligen STORhandla när vi är där... Jag ska visa det mesta, men jag lovar inte allt =).

Nu får ni ha det såbra idag, vi kanske, kanske hörs ikväll.

(GAHH! I morgon börjar jag gymnasiet! Det känns som att börja ettan igen...)


Imorgon smäller det =)!

I morgon drar vi till ULLARED! Ni kanske tycker att jag är skittöntig som tycker att det är så roligt, men för mig är det verkligen julafton. Och min födelsedag. Tillsammans =).

Det blir ett litet gäng som åker; traditionen är att det är jag, mamma, Charlotta och hennes mamma, men i år är det även min brorsa (en utav dem) Rasmus, och hans Mia. Åhh, det är så kul att de ska ha barn! I November. Jag längtar till att bli faster på riktigt. Har redan två brorsbrn egentligen, men de träffar jag aldrig. De tillhör en av mina bröder på pappas sida, och de bröderna har jag kanske träffat 10 gånger under mina 16 år...

Iallafall, på min ullaredslista står bl.a:

Jacka
Ridbyxor (helst tre par)
Tights
Linnen (de har jättesköna, för typ 40 spänn)
Trosor
Värmespolar
Puder
Dagcreme
Textilpenna
Färg
Väska
Grimma
Lypsys (kan inte leva utan...)
Tuggummi
Jeans
Fotopapper
Vax
Shorts
Höga ljusstakar

Plus en hel massa annat =).

Nu ska jag sova och ladda. Puss

Beviset!


Klar

Klar med målningen för idag. Har fått ont i huvudet av målarfärgen, lukten alltså.
Har försökt länge att ladda upp en bild, men det går inte...
Nu är jag iallafall jättetrött, och orka typ ingenting! Åkte till stallet men kollade bara till dem för jag är sååå trött. Ni fattar inte :S.

Ska baka och fortsätta på Ullaredslistan =D.

Målarfärg...

....i håret, på kläderna, i ansiktet... Överallt!
Men det är väl mysigt? Det ska ju synas att man jobbat, right ;)?

Längtar mest tills i morgon hela tiden. Det ska bli så kul =)!!


Gosmorgon

Idag blir det måla måla måla =).

Sedan skriva skriva skriva på Ullaredslistan. Imorgon bär det av!

Godnatt

Har målat på huset (så nu har jag grön målarfärg i håret, hmm...), varit i stallet och tagit en mysig kvällstur, och fiskat med Charlotta. Vi fick ingen fisk.

Nu är jag jättetrött! Ska lägga mig i soffan en stund tror jag, sedan sova...

Godnatt


Sitta i soffan och ha det bra

Är vad jag har gjort heeela långa förmiddagen! Skönt med me-time.
Har precis fikat oxå, och nu funderar jag på att sy lite =)

Vad gör du?

Sitta i soffan och ha det bra

Är vad jag har gjort heeela långa förmiddagen! Skönt med me-time.
Har precis fikat oxå, och nu funderar jag på att sy lite =)

Vad gör du?

Godmorgon

Har iochförsig varit vaken i några timmar redan; försöker sakta men säkert återanpassa mig till den "normala" dygnsrytmen. Den drar ju igågn på Onsdag.
Skolan börjar ju på tisdag, men då börjar vi kl 1... =)¨

Börjar bli lite nervig nu! Det är tre dagar kvar, och en helt ny (alltså splitterny, både för mig och överhuvudtaget) skola, och ingen jag känner. Brr, det fladdrar faktiskt lite i magen =).

Idag har jag inget direkt jag har planerat. Ska fixa mina naglar nu, det behövs! Och sedan får vi väl se var dagen tar mig =). Är det fint väder ikväll kanske jag och Charlotta ska fiska.

Och så ska jag ju såklart skriva på min Ullaredslista! LÄNGTAR! På måndag.... Då blir det shoppa av!

Natti natt =)

Nu vill morsan ha dator, så jag ska göra en kopp te och hälla i mina fina nya témuggar, om förövrigt kommer flytta med mig hemifrån, om jag inte redan sagt det =). Sedan ska jag parkera röven i soffan och glo på The Simpsons.

Ha de mysigt <3

GODNATT

Dagens favoritfynd

Knallade in på Indiska och vad hittar jag opå halva rea priset, om inte skitsöta och smarta temuggar!
40 kr för två stycken, jag blev helt kär. De är jättecoola, först är det muggen, sedan är det en "våning" till som består av en tesil, och sist ett lock så inte teet blir kallt. Lite krångligt att förklara, men jättefräcka, tyckte jag =).



I wish, I wish I hadn't killed that fish...

Såg en JÄTTESÖT jeansklänning i en affär,vart var det...?
Iallafall, hur gullig som helst kolla här:




Problemet var att den var i typ XS och så tiny är inte jag. Dessutom kostade den 399 tror jag, och jag hade inga pengar...


(Rubriken är ett Homer citat, om någon undrade ;))


Nya favvishalsbandet

Japp. Jag är kär, och går numera runt med vääärldens minsta förlovningsring runt halsen! SÅ söt!



Från Glitter på centralstation xD.

Från i förrgår



Hade lovat mig själv att aldrig ta på mig en body, men se som det kan gå ibland... =)






Jag SKA ju inte ha mer kläder för jag har redan köpt aaalldeles för mycket denna sommaren. Men vad gör man när Gina Tricot har 29 kr rea?

Jättemysig kvällstur

Jag älskar att rida på kvällen, iallafall när det är sånthär mysväder! Vacker solnedgång och precis lagom kyligt så att luften är frisk att andas. Vi var ute en 40 minuter kanske, en väldigt lagom ridtur enligt mig. Lorden var frisk och pigg, men lyssnade faktiskt riktigt bra på mig. Charlotta och Dino var med oxå, och det är alltid skönt att ha Ch med, för man får lufta tankarna lite och byta åsikter och sådär. Jag har ju inte direkt någon annan att prata om NH:n med....

Tillbaka i stallet lasttränade vi. Det gick helt okej. Jag är ganska nöjd. Ganska. Jag är nöjd.

Stallet

Nu har jagt slappat en stund på soffan med kaffe och macka. Det blir så jäkla gott kaffe med våran nya kaffemaskin =).
Kollade på ett avsnitt av Scrubs när jag ändå låg där. Hur kul som helst xD.

Nu ska jag åka till stallet. Ska nog rida ut idag tror jag. Har inte gjort det på länge.... Sen blir det nog lite lastning oxå, jag måste försöka hålla igång det från lägret.
Idag kom bilderna som Julia tagit under lägret förresten! Vi lovade, hon och jag och Charlotta att vi skulle skicka bilderna till varann, så att alla får alla bilder. Ska kolla igenom dem sedan. Och mina ska jag skicka i morgon, eller nej, jag måste hitta ett kuvert i rätt storlek först=).


Hej i lingonskogen =)

Nä jag skojade bara, men hej på er! Har ni haft det bra?

Jag åkte med Sandra till Gbg idag, vi tog tåget vid 10, så jag orkade inte skriva i morse =/. Det är okej va ;)?

Fyndade ett par grejer; ett JÄTTEsött halsband, två coola och söta muggar som följer med mig när jag en dag flyttar hemifrån, och en pandaberlock, typ. Ska visa allt sen, plus sakerna från i förrgår =).

Det fanns ett par jättecoola solglasögon oxå på Gina Tricot för 15 kr, men jag kände att jag inte kunde med att köpa dem. Jag har nästan inga pengar, och det jag har måste sparas till Lidköping... Sedan har jag ju faktiskt redan tre par =).

Vi provåkte vägen till min skola igen. Jag måste ju veta vägen, det är inte långt kvar nu =S. Det har krånglat ännu mer med skolan, förresten! Byggarbetarna som renoverar har tydligen inte blivit klara i tid, så första "dagarna" får vi gå i Vasakronans lokaler ett stenkast därifrån... Hmm, jag börjar bli lite irriterad på allt detta velande. Men denna gången var det ju faktiskt inte skolans fel, utan byggarnas.

Nu ska jag dricka något, typ saft, och eventuellt ta en kopp kaffe.

Puss

Sorry

För det dåååliga updateringen idag =S. Har liksom inte haft någon chans att komma åt datorn ;).

Igår åkte vi till Gbg och mötte upp med Josefina och hennes mamma. Det var mycket trevligt, vi gick först en sväng till Gina tricot (jag hittade fem toppar och mamma ett halsband, vi betalade 160 kr för alltihop. What can I say, älskar rea =)), sen gick vi och fickade på Avenyn, tror stället hette Ljungbergs. Gå INTE dit! Jag beställde en slags mousse liknande kaka som skulle smaka kaffe; den smakade plåt, jag skojar inte! Och en kopp té, som kostade 19 kr, när jag sedan skulle välja smak var det Willys påste. Nej, det var ingen höjdare.

Sedan gick vi och kollade jättesnabbt på götaplatsen där det var en gospelkör, och sedan vidare till Liseberg för att lyssna på Åsa Fång som tolkade Edith Piaf.
Hon var en jätteduktig sångerska, verkligen, men det var liksom inte min grej, riktigt... Jag och Jossan tröttnade efter ett tag och lämnade mammorna, sedan gick vi runt i souveniraffärerna ett tag istället.

De sov här och igår när vi kom hem kollade jag och Jossan på Prinsen och jag, medans mammorna tjötade. Vid två gick vi och la oss. Var lite trött i morse.

Idag har jag inte gjort jättemycket; grejat lite med hästen och lasttränat bl.a. Det gick sådär, är inte helt nöjd... Sandra var här en stund nu på kvällen oxå, vi planerade lite inför att vi ska åka till Lidköping om några veckor, hon och jag och Charlotta. Vi bestämde oss oxå för att ta en tripp till stan i morgon.

Nu ska jag sova, för jag ska hämta Sandra halv 10 i morgon.

Puss


I'm off

Ska åka in till stan och träffa mammas vännina och hennes dotter som jag råkar vara kompis med. Vi ska kolla på nåt på liseberg, en sångerska som sjunger Edith Piaff. Är inte speciellt sugen på att följa med, är fortfarande trött sen lägret, och har en huvudvärk på lur känner jag, men jag är mer eller mindre tvingad.
Sedan kommer de och sover hos oss oxå, det ska ju iochförsig bli kul... =)¨

Nu ska jag fixa iordning mig, det sista.


Godmorgon

Nu har en trött Alice fått sova gott och länge =). Även om jag längtar tillbaka till lilla Idala hela tiden var det väldigt skönt att få sova i sin egen säng ingen =D.

Jag har verkligen haft det helt underbart, som jag sa igår. Jag har ju varit på "Maria lägrena" två år tidigare, men detta var lätt bästa året =).
Själva jobbet, med Lord har gått hur bra som helst. Han har varit så lugn, och det känns verkligen som en välsignelse att han är det, med tanke på hur stissig och jobbig han varit ibland förr. Och det känns så skönt att veta att det är min förtjänst! Att jag har jobbat mig dit, eller nej; att vi jobbat oss dit tillsammans.

Har träffat så underbara människor oxå! Ida och Julia var de jag (och Charlotta som oxå var med) kom riktigt nära.
Det var två tjejer till, Christin och en annan Charlotta, men det blev en annan grej med dem.
Jag saknar redan Ida och Julia så himla mycket, vi hade så roligt. Vi skrattade typ hela tiden =), ibland åt ganska töntiga grejer, men ibland är det ju skönt att vara lite omogen =). Samtidigt hade vi en del seriösa diskussioner oxå.
Vi ska träffas snart igen har vi bestämt.

Nu ska jag sätta mig och gå igenom bilderna lite bättre. Kollade igenom dem lite snabbt igår kväll, men nu ska ajag kolla lite mer noggrant, och välja ut vilka jag ska skicka. Det var jättemånga, nånstans runt 656 bilder, tror jag =)...


Vad är natural horsemanship?

Känner att jag måste förklara lite.

Många vet nog inte ens vad det är, när jag säger att jag arbetar med Natural Horsemanship. Jag ska förklara så gott jag kan, men måste erkänna att det är lite svårt, så jag kanske inte lyckas helt. Men ungefär såhär:

Natural horsemanship handlar, om man vill göra a long story short, om att tala med hästen på hästens eget språk. Och då menas inte att man ser sig själv som något slags medium som kan tala med hästar, utan man utgår från det naturliga kroppsspråket som hästarna använder mellan sig i hagen. Till exempel så varnar hästar alltid varandra innan de hugger till, först ett bakåtstruket öra som säger "passa dig" sen lite blottade tänder som säger "hörde du inte vad jag sa? Flytta på dig!" och till sist en spark som betyder "Skyll dig själv, nu var du ivägen för mina ben, fast jag varnade dig".
Vi människor beter oss mer som rovdjur, och hugger ofta direkt på. Vi varnar inte utan daskar direkt på baken om hästen ska flytta sig. Då förstår den inte, utan kommer vara lika jobbig att flytta nästan gång.
Men ger man hästen chansen att lägga ihop "aha, efter det kommer det kommer det" så pusslar de tillslut ihop till: "Hur kan jag träna min människa att inte vifta med repet? Jag vet, jag flyttar mig när hon trycker lite med handen!".

Man ska gå ifrån rovdjursroller som vi ofta har, och ta på sig en ledarroll. Vi kan inte vinna över hästarna med styrka, det är fysiskt omöjligt, eftersom de väger flera hundra kilo mer än vi. Men vi kan få dem att vara oss "underlägsna" (jag gillar inte det ordet, men finner inget bättre) genom att ta på oss en slags mamma roll. Man vinner hästens förtroende, och tro mig: en häst som litar på dig vill inget hellre än att göra dig till lags.
Det är ingen hård roll man går in i, det är alrig någonsin något man tvingar hästen till, utan man låter hästen komma på att de vill det själva. Man säger, ta det lugnt, jag har koll. Du kan vila lite.

Det kanske låter lite konstigt om man inte är insatt, men det funkar verkligen såhär. Grundreglerna är typ:
Ge alltid hästen möjlighet att i flera steg lista ut vad du ber om
Belöna allt som DU tycker är bra
"Be snällt, men mena vad du säger"
Allt som funkar är bra; man märker på hästens reaktion ifall den förstått

Vet inte om detta gav någon klarhet, men det är iallafall lite förklaring. FRÅGA GÄRNA om du är intresserad av mer =).


Hemma!

Är hemma igen från världens bästa läger, någonsin i världshistorien!!!

Ska inte skriva så långt idag, orkar inte det; är helt slut!  Men jag ska iallafall säga att jag haft det heeeelt underbart, det kunde inte ha varit bättre...! Utom möljigtvis vädret då, i söndags och idag har det pissregnat :/.

Träffat två nya RIKITG roliga tjejer oxå, Ida och Julia =). Saknar dem redan. Ska som sagt skriva mer i morgon och visa lite bilder (tagigt över 650 kort med nya kameran!) men nu får ni nöja er med detta.


I'm sorry, but I will leave you all

Men inte för evigt såklart =). På tisdag kväll är jag right back.

Har packat klart (nästan, ska bara knö ner sängkläder oxå. Och handdukar! Phew, tur att jag kom på det =)) Sedan ska vi äta och klockan 4-ish åker jag till stallet, för att packa ner hästen oxå, sedan bär det av!

Ha de bra på er =)


Sakna mig inte för mycket=)

Mornin y'all

Jag har visserligen varit vaken en stund, men ändå =).

Morgonen har börjat med att jag målat naglarna, och sedan sabbat dem, så det måste jag göra om =/.
Sedan är Rickard här, och han och mamma hjälps åt att måla huset. Jag har hjälpt till lite granna, men bestämde mig sedan för att agera "bullmamma" istället, och fixa fika osv. Så nu ska jag baka, muffins hade jag tänkt, och sedan packa.

Idag åker vi!!!


Godnatt

Nu ska jag sätta mig och kolla på film, tror jag. Det har inte blivit mycket med den där att göra listan =/.

Kan ni fatta att i morgon åker jag?! Det känns så underbart... =D


Em

Älskar nya kameran! Helt perfekt, kan inte ens klaga på zoomen som Sandra varnade mig att jag kanske skulle göra =).

Enda nackdelen med den är att det tar så j'vla lång tid att ladda över/upp bilder! Det är väl för att de är såpass stora och bra kvalitet på dem, men ändå...

Lekte lite idag när vi åkte till en utav mammas väninnor, Eivor, och hennes supersöta hund Chili.

...men de bilderna får jag visst få försöka visa senare igen, för det går inte att ladda upp! Grr!!!

Eftermiddagsplaner

  • Åka iväg en sväng med mamma
  • Tvätta (läs: säga till mamma att tvätta)
  • Hästen
  • Packa


Om mig

Hittade denna på världens bästa blogg (utom min då ;P), nämligen http://www.evelinas.blogg.se/  =).
I brist på annat att ta mig för blev jag sugen på att fylla i den. Man kan faktiskt få reda på en hel del om sig själv när man väl börjar tänka på såna frågor... =)

Namn/blogg: Alice (alice92)
Födelsedag:
Trettioförsta Juli 1992
Födelseort:
Kode, Kungälv (GBG)
Ögonfärg: Grågröna
Hårfärg: Skiftar utan att jag färgar det! På vintern nästan brunt, och på sommarn lite åt det blonda hållet med lite rött i.
Syskon: 4 halvsyskon, 2 bröder på mammas sida som jag träffar ofta, 2 bröder på pappas sida som jag trädffar enstaka ggr.
Mina intressen: Kläder, inredning, hästar (iallafall Lorden;)) och läsa.
Roligaste skolämnet :
Öö... Vet faktiskt inte. SO tror jag. Jag blir ofta nyfiken när vi läser historia och sammhällskunskap i synnerhet, jag tycker liksom om att ha koll, och letar gärna reda på mer fakta än vad som behövs =).
Djur jag tycker om: De allra flesta, trots att jag är lite halvallergisk =(. Men framför allt hästar.
Godaste mat jag vet:
ALLT! Älskar mat, grillat kanske är favoriten?
Favorit godis:
Choklad, alla gånger choklad.
Bästa bok jag läst: Jag är ofta väldigt påverkad av boken jag läst senast, så därför känns det just nu som att världens bästa bok heter "Pärlor från månen". En annan bok som jag fortfarande älskar är egentligen en för lite yngre än mig, den heter iallafall "Riktig vänskap". Annars läser jag det mesta, jag får abstinens om jag inte har någon bok att läsa=D. 
Bästa musikgrupp/artist:
Det växlar väääldigt ofta. Jag är en sån där som är väldigt insnöad på något i ungefär 2-3 veckor och sedan byter tvärt när jag tröttnar.
Bästa låt: Just nu är det Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig. Tror jag.
Bästa film: Oj, vad svårt! Jag är en sucker för filmer där man gråter så man håller på att svimma i slutet, så kanske "If only" eller "The Guardian"?
Favoritpogram på tv: Likadant här, det växlar. Just nu är det Morden i Midsomer, och så den ständiga favvisen The Simpsons.
Person jag beundrar:
Maria Gramén. (http://www.mariagramen.se). Hon är min gud när det gäller hästhantering, alla som sett henne "in action" vet vad jag snackar om.
Jag gillar bäst: När jag känner att jag verkligen åstadkommit något! Att jag faktiskt lyckats.
Jag avskyr mest: Ångest. Något jag drabbas av ibland, ibland lätt ibland lite värre.
Kille/tjej jag vill ha chans på: Ingen som jag kan komma på just nu. Kärleken har inte kommit flygande åt mitt håll än.
Min högsta önskan:
Att dö lycklig. Klyschigt (stavn?), iknow, men sant.
Vad jag helst vill bli: Kustbevakare. Är uppvuxen vid och på havet, och det är där jag i slutändan hör hemma på något sätt.


The Love of my life.


Jag är fan bäst!

Japp, jag är bäst. Bäst. Fucking BÄST!

My Nails

Såhär ser de ut just nu. Morr, mamma har tappat bort min stärkare, så de kommer garanterat gå av hos Maria.


Mornin'

Kikar in för att säga godmorgon =).

Hade svårt att sova igår, låg och tänkte på massa konstiga saker. Sen precis när jag började somna svarade Charlotta på mitt sms, och jag var ju såklart så korkad att jag lagt mobilen i mitt rum, så...

Idag står mest packning på schemat. Packa inför helgen, fast allra mest ska jag tänka igenom vad jag ska packa, för det mesta hinner jag nog in morgon, när jag tänker efter. Vi åker trotsallt inte förrän kl 5.

Nu funderar jag på att ta en morgoncykeltur, av ingen annan anledning än att jag behöver röra på mig =D.

Godnatt

Natti natti =)

Glömde ta med kameran till stallet, såklart, så det blev inga bilder =/...

Har bakat bröd, duktiga jag, och kollat på dokumentären om Morden i Midsomer som gick på ettan. Älskar såna dokumentärer, tycker det är hur kul som helst att få veta mer om vad som händer bakom kulisserna. Jag hade ingen aning om att Orlando Bloom gästspelat i Morden i Midsomer visste ni det?! Måste se det avsnittet... =)

Nu ska jag sova. Eller strax iallafall, funderar på att läsa lite först, jag orkar.

Det blir ingen segling i morgon =(.



I övermorgon åker vi!!!

I'm off

Nu sticker jag strax till stallet =). Kameran får nog följa med, tror jag, trots att det inte lär blir speciellt bra bilder i detta vädret...

Pratade med Mia förut oxå. Vi skulle höras av senare ikväll; om det är sånt här väder i morgon går vi ut o seglar, men regnar det så skippas det... Fingers crossed!

Puss

Klänning

Ok, så moster hade rensat ur sin garderob och ville att morsan och jag skulle ta oss en kik. Det gjorde vi, och det mesta var ju enligt mig inte så myket att ha, men hittade ett par guldkorn som efter lite "modernisering" kan vara fullt användbara =).

Eftermiddagen har jag ägnat åt att fixa till ett utav dem:

Före



Efter



Första bilderna med nya kameran!





SÅ tråkigt!

Har så fruktansvärt tråkigt! Det är dåligt väder, så någon segling lär det ju inte bli... Men jag borde nog höra av mig till Mia iallafall?

Ljuspunkten är min kamera! Den är allt jag hoppats på och lite till! Hur fina bilder som helst, även när det bara är "tagna i farten" bilder... ÄLSKAR den =).

Hoppas ni har det roligare än jag =/


Missed me?

Har ni saknat mig? Nja knappast, men nu är jag tillbaka iallafall =).

Har varit jätteskönt ute på Flatön, man kan liksom koppla bort allt annat och bara njuta av att göra ingenting! Jag och Charlotta har gjort ingenting-saker hela tiden. Spelat kort, läst och sånt =).  Undantagen var väl att vi fiskade en dag (fast vi fick ingen fisk ;)) och att vi igår cyklade till Kärlingesund för att bli hämtade i roddbåt av Sandra som visade oss Bassholmen =). Det är hur fint som helst där ute, och de har gamla Allmogebåtar. Såna i trä som ska likna riktigt gamla båtar. Vi fick gå ombord på den största, Blixten, som var "öns stolthet" som Sandra beskrev det. Hon berätta att hon och hennes familj o de andra familjerna där ute brukar segla de mindra allmogebåtarna, och att det är lite läskigt, för välter de så sjunker dem!

Pappas bygge börjar oxå ta form "på riktigt". Nu börjar man se att det faktiskt ikommer bli riktigt fint, inte bara en lite större stuga än innnan.

Inga bilder fick jag tyvärr, för jag glömde att smuggla med mig mammas kamera. Men nu kommer jag aldrig mer behöva smuggla nån kamera för min kamera kom i tisdags!!!!
Den är hur underbar som helst! Jag tog några slarvbilder igår, och bara de blev jättefina!

Dagen ska ägnas åt kameran, tror jag. Någon segling imorgon lär det ju inte bli med det här vädret... =/

Puss

Godmorgon

Godmorgon godmorgon =)

Är uppe tidigt och på rätt taskigt humör... Är nog bara morgontrött, det försvinner =D.
Drar till Flatön idag. "Pappas Ö" som ligger utanför Orust. Vi ska försöka åka och hälsa på Sandra som är på grannön Bassholmen idag, sedan i morgon och Onsdag blir det nog mest slapp ;).

Kommer inte att ta med mej internet, men vi hörs på Onsdag!


Åh vad trött jag är!

Grr publishme.se krånglar igen!

Har varit i stallet och packat nästan klart. Tittar mest in för att säga godnatt, och så. Ska såklart inte sova riktigt än, men ska sätta mig och kolla på teve en stund och sedan läsa =D. Håller på med sista delen i triologin, snart kommer "recensionen" =).

I morgon bitti tittar jag nog in en liten stund, men sedan inte förrän ons =/. Även om jag får ta med mig laptopen till Flatön får jag nog inte ha internet med mig. Mamma måste ju hålla kontakten med sina pojkvänner =S...

Pussar och Godnatt



Världens vackraste <3

Hektisk vecka

Har en ganska full vecka framför mig, vilket innebär att bloggen inte kommer bli lite tråkig några dagar, tyvärr =/.

Så här blir det:
Måndag-Onsdag är jag på Flatön
Tors-Fre eventuellt hos brorsan
Lördag-Tisdag hos Maria

Sedan är det en veka till skolan börjar... =S Måndagen innan skolan, den 18 åker vi till Ullared, tjohoo!
Min lista har redan börjat bli lååång...

Leker i photoshop



Saknar PARIS!

Hemma!

Är hemma igen =)

Var hos Josefina igår med mamma som är kompis med hennes mamma. Det var jättetrevligt, det är det alltid hos dom =), och vi åt jättegod mat; först revbensspjäll och sedan en svamp/ost/baconpaj. Mums!
Sen kollade vi på Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Den var ganska bra, men lite konstig film, och jag var så trött så jag önskade mest att den skulle ta slut... Men sensmoralen var typ att kärleken övervinner allt, och det är ju en gullig tanke =D.
Vaknade halv elva i morse, skönt =). Har inte fått sova riktigt helt ut på länge. Åkte vid 1, typ från Jossan och åkte till min moster en snabb sväng, hon hade fler kläder som hon ville att mamma o jag skulle kolla igenom innan hon slängde.Hittade en klännning som jag ska sy om lite, och en del basplagg, typ en vit T-shirt.

Direkt när jag kom hem ringde jag till pappa och kollade allt med Flatön imorgon, och sedan till Charlotta för att kolla med henne =D. Åker vid 10-tiden i morgon... Måste packa klart idag.

Bye darlings

Har varit his hästen, han var hur mysig som helst trots regnet...=D

Nu överväger jag en snabbsnabb dusch innan jag o mami åker en bit neråt i landet =)

See ya later


Beställd!

Min kamera + 2 GB minne är på väg!


Det blev en rosa istället för en blå... Hmm =/

Bråkade vidare med Elgiganten.
Eller bråkade och bråkade, såhär var det: Igår försökte vi beställa min kamera från elgigantenonline. Det gick inte. Försökte flera gånger, men ingenting hände.
Idag försökte jag igen. Likadant nu, tryckte på KÖP men inget hände. Ingenting i kundvagnen.
Tänkte att kameran kanske inte fanns i lager, men varför sår inte det isåfall?
Listade till slut ut att det var minneskortet som fanns med i paketet om inte fanns. Listar senare oxå ut att det inte går att beställa kameran bara. Man MÅSTE beställa det som ett paket.
Ringer till elgigantens service som ska ha öppet från kl.10 på Lördagar. Det går fram signaler i en kvart, ingen info om tt man hamnat i telefonkö eller någonting, bara signaler i 15 minuter.
Ger upp, och beställer från FotoKungen istället.

Efter att ha köpt en telefon som bara går sönder hela tiden och misslyckats med att beställa en kamera tänker jag aldrig mer köpa nåt på elgiganten...

Leker i photoshop


Morgon =)

Är uppe rekord tidigt idag, vaknade 8! Fast jag gick inte upp förrän halv 9.
Satte mig framför teven oh målade naglarna. Röda, den här gången, de har varit gula några dar...

Nu sitter jag här och har lite problem, för jag är hungrig, men naglarna har inte torkat tillräckligt för att jag ska kunna fixa mig frukost =S.
Idag ska vi förmodligen åka till ett par kompisar (mammas kompis, och så är jag kompis med hennes dotter) och ha det tjejmysigt =D. Sen ska vi ringa och skälla på elgiganten om kameran oxå...

Ha de!

Förbannad/Godnatt

Är så fruktansvärt jävla förbannad!
Har ju äntligen bestämt mig för min kamera, som några av er kanske vet, min älskade Casio Exilim Z1080, och nu idag skulle jag äntligen komma till skott och beställa den från elgiganten på nätet, för den finns inte i butik.
Gick in på sidan, letar reda på kameran och trycker på köp. Det funkar inte! Har försökt flera gånger, det går inte...! Går man till kundvagnen är den tom, och när man trycker på ikonen köp händer ingenting! INGENTING!
Jag tror jag blir dum i huvudet snart, detta är sådant som bara händer mig. Det funkar med andra produkter, bara inte med denna kameran! Och det står ingenting om att den skulle vara slut i lager eller någonting... Min vanliga tur.

Nu har jag lugnat ner mig lite efter första raseriutbrottet, cyklade till stallet för att dämpa humöret lite. Lord var hur mysig som helst, han gosade. Jag bara satt hos honom i hagen, det är en sådan underbar känsla, att bara vara tillsammans med honom <3. Jag kan känna att jag måste inte göra någonting med honom, det viktigaste är ibland att kunna göra ingenting tillsammans.

Godnatt =D


Bilder





Kväll

Sitter och är lite irriterad...

Hoppas ni haft en bra dag =). Jag har suttit ute i solen och läst. Hade min walkman på (gillar egentligen inte att ha musik när jag läser, men det var några barn som spelade fotboll och skrek bara några meter bort) och blev irrirerad, för det glapar ju för helvete trots att jag fick tillbaka den från lagning IGÅR!! Läste ut en bok och satte mig sedan och började på nästa inomhus. Ska berätta vad jag tycker om dem, men det är en triologi så jag vill läsa ut sista först =D.

SKA visa vad jag fick igår, men har inte orkat än...


Lite seg sådär...

Är hemma från sjön igen, det var som vanligt jätteskönt med ett morgondopp =).

Nu ska jag nog försöka hitta på så lite som möjligt, kanske sätta mig i solen och slappa, och läsa en bok...?

Senare ska jag visa vad jag fick i present igår, men det orkar jag inte med nu,för jag är rejält trött =D...

Puss

Godmorgon =)

Morrn morrn, sovit gott?
Det har definitivt jag, men jag satt uppe och läste min braiga bok så länge att ögonen trillade ihop... =)
Därför var jag lte trött i morse när Charlotta smsade (sa jag förresten att jag fick tillbaks min egen telefon igår?! LYCKA!) och frågade om jagg ville med på morgondopp klockan 10. Det ville jag, när jag gnuggat gruset ur ögonen... ;)

Puss

RSS 2.0