Temadag

Har haft temadag idag, tema jämställdhet och jämlikhet. Det har faktiskt varit väldigt intressant. Har kollat på ett par filmer, lyssnat på två föreläsningar och påbörjat vårt grupparbete. En utav föreläsningarna hölls av RFSL, och det var faktiskt mest intressant av allt. Det är sjukt förresten att homosexualitet sågs som en sjukdom tills början av 1970 talet! 
Det var två killar där och föreläste, och dom var jättetrevliga och roliga och så, men sedan framåt slutet när de förklarat alla skillnader, mellan t.ex att vara transvestit och att vara transexuell (transvestit= man klär om sig till motsatt kön. Transexuell= man känner att man är född i fel kropp, att hjärnan tex är man men kroppen kvinna, så man vill ändra/har ändrat kön) så skulle vi gissa på vad de var. De skrev upp alla alternativ på tavlan o så fick man räcka upp handen på det man trodde. Det uppstod en ganska konstig stämmning, för det är ju liksom tvärtemot det man brukar få lära sig att göra, att helt plötsligt sitta där och bedöma någon utifrån fördomar man har... Det visade sig iallafall att båda var homo/bisexuella och att den ena var transvestit ibland, och den andra transexuell. Det var så knäppt, för man kände hur hela attityden i klassrummet byttes ut mot en helt annan i samma sekund som han berättade att han fötts med en kvinnlig kropp. Och sedan var det ju givetvis några omogna killar längst bak som började fnissa...
Jag berördes iallafall väldigt starkt av hela föreläsningen, och jag tycker att det var så starkt av dem att stå där som vilka som helst i 20 årsåldern och prata så öppet om sina identiteter och sin sexualitet.

Pussar

Kommentarer
Postat av: kirsten

oj, det hade man inte varit beredd på att höra. men det är starkt av dessa killar att verkligen stå för det. det är så många i världen som inte vågar gåut med det för dom är rädda att bli ufrysta av sammhället. mn det blir mer vanligare o vanligare att vara homo/bi/transvestit
och transexuell.

2008-05-14 @ 16:39:26
URL: http://havetolive.blogg.se
Postat av: QUEENIEQUEENIE

Rösta på min blogg (QUEENIEQUEENIE) här: http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2574066#kommentera - Och jag länkar till din blogg i 7 dagar?

2008-05-14 @ 16:42:25
URL: http://metrobloggen.se/queenie

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0